top of page

Professionals

 

Waarom kiezen voor psychomotorische begeleiding & reflexintegratie?

 

Beweging doet de verbindingen in het brein groeien waardoor vaardigheden aangeleerd worden en kennis opgeslagen, gebruikt en gecombineerd wordt met eerdere en nieuwe ervaringen.

 

Bewegen voor het leren is belangrijk voor het ontwikkelen van de leervoorwaarden als ruimtelijke oriëntatie, visuele en auditieve informatieverwerking en de lateralisatie ontwikkeling.

 

Bewegen om te leren is belangrijk bij de ontwikkeling en overgang van de concreet-operationele fase naar de formeel-operationele fase in het leren van de schoolse vaardigheden lezen, schrijven en rekenen.

 

Bewegen bij het leren is van belang om kinderen te motiveren bij het leren. Door het inzetten van het creatieve en graag bewegende rechterdeel van het brein wordt de samenwerking met het gestructureerde linkerdeel van het brein geoptimaliseerd.

Door het inzetten van psychomotorische begeleiding en reflexintegratie wordt er ingezet op het sterker maken van de verbindingen tussen de linker- en de rechterhersenhelft en worden er zo  nodig nieuwe verbindingen aangemaakt die het kind helpen om tot ontwikkeling en groei te komen.

Daarnaast is het van belang om ook ouders, netwerk en professionals mee te nemen in het traject zodat het kind zich ook binnen andere leefgebieden gesteund, gezien en gehoord wordt. 

Ben je als professional geïnteresseerd of enthousiast geraakt en wil je meer weten over wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag voorlichting geven en vertellen over wat mij enthousiast maakt.

Ik vraag voor deze voorlichting in overleg een kleine vergoeding en een tegemoetkoming in mijn reiskosten.

Kinderpraktijk GroeiKracht is SKJ geregistreerd:

P. Salemink (110487284)

Register: Jeugd- en gezinsprofessional SKJ

Niveau: HSS SW Jeugd

Functie: Ambulant hulpverlener B

Vestigingsplaats: EINDHOVEN

Eerste registratiedatum: 5 november 2013

Registratieperiode: 2 november 2023 tot 2 november 2028

KvK nummer: 83757996

AGB code: 94109670

Daarnaast ben ik aangesloten bij het FON (Functionele Oogzorg Nederland)

skj2.png
bottom of page