top of page

Wie ben ik...

Hoi mijn naam is Patricia Salemink. Ik woon samen met mijn man en 3 kinderen sinds 2016 in het Veldhovense kerkdorpje Oerle.

Zelf ben ik al meer dan 20 jaar werkzaam binnen de jeugdhulpverlening en heb ik op veel plekken ervaring op kunnen doen zoals :

- pedagogisch medewerker op behandelgroepen voor kinderen t/m 14 jaar

- ambulant hulpverlener binnen complexe gezinssituaties

- ambulant hulpverlener binnen pleegzorg

- Video Home Training (VHT) binnen gezinnen in de leeftijd van 6-18 jaar.

- levensloopconsulente voor gezinnen met een psychische en/of aan autisme verwante diagnose

- jeugd- en gezinswerker binnen de gemeente gericht op het bieden van ondersteuning van gezinnen met een hoog veiligheidsrisico

- jeugd- en gezinswerker Toegang bij een gemeente

Twee jaar geleden kwam ik via mijn directe netwerk in aanraking met psychomotorische begeleiding en reflexintegratie en ben ik me hierin steeds meer gaan verdiepen. Ik ben gefascineerd door de invloed die ons brein heeft op ons bewegingspatroon en ons welbevinden. Nog iedere dag heb ik nieuwe inzichten en leer ik nieuwe dingen bij. Maar het meeste geniet ik van het werken met de kinderen en jongeren en hun ouders. Ze zien groeien door ze te begeleiden bij hun hulpvraag geeft mij de energie en motivatie om steeds nieuwe uitdagingen voor ze te verzinnen en vanuit daar hun welbevinden te vergroten. Ik hoop dit nog heel lang te mogen doen.

2AB434ED-DF17-457E-8F4B-77767898E52E_1_201_a.jpeg
bottom of page