top of page
Zoeken

De Spinal Galant Reflex

Als er één reflex in de weg heeft gezeten bij één van mijn kinderen dan is dat wel de Spinal Galant Reflex. Een reflex die te maken heeft met de ontwikkeling van de rug. Want ken je dat gevoel dat iemand ineens over je rug strijkt en je hele lijf daarop reageert? Of dat je de kaartjes uit de kleding knipt omdat je ze anders de hele tijd voelt zitten?

De Spinal Galant ontwikkelt zich vanaf de 20ste week van de zwangerschap en integreert na 3 tot 9 maanden na de zwangerschap. De reflex helpt de baby bij de geboorte. Door de weeën wordt de onderrug van de baby gestimuleerd en wordt de reflex geactiveerd waardoor de baby door het geboortekanaal kan.

Maar wat als deze reflex actief blijft? Dan zie je een kind dat friemelt en wiebelt, dat hyperactief lijkt, heel slecht tegen kietelen kan en niet houdt van strakke kleding of labels in kleding. Ook kan het een grote invloed hebben op de darmen en blaas waardoor het kind moeilijk zindelijk wordt en ongelukjes overdag en/of in de nacht blijft houden.

Bij ons was met name dit laatste een groot probleem. De reflex was nog zo actief dat het seintje om naar de wc te gaan niet goed werd doorgegeven. Resultaat; iedere dag natte broeken en een kind dat zich hiervoor schaamde maar er eigenlijk niets aan kon doen. Door de inzet van reflexintegratieoefeningen en veel structuur is het gelukt dit zindelijkheidsprobleem op te lossen en zien we nu een kind dat lekker in zijn vel zit en weer ergens durft te gaan logeren.

Is bovenstaande herkenbaar of roept het vragen bij je op? Neem gerust contact met me op. Ik sta altijd open voor een vrijblijvend gesprek en een korte screening.
87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page